Crucial-LifeStyle-front-logo

Fillibang berättar om SM-Guld

Jag kom till Årsunda med en ledning på 57 poäng. Jag hade aldrig kört på banan innan, men redan när jag gick banan på fredagen kände jag att den skulle passa mig.Lördagen började bra och jag vann både tidskval och kvalheat. Jag ändrade inget på hojen, allt kändes kanon inför söndagen.

Träningen på söndagen kändes bra, banan började bli uppkörd och riktigt fin.

I första heatet tog jag starten men efter några svängar gjorde jag ett misstag och gick omkull. Jag var relativt snabbt uppe igen, men eftersom det var direkt efter starten var det många som hann smita förbi. När jag väl kom upp fick jag in ett grymt flyt och efter tre varv var jag uppe i ledning. Jag kunde sen mala på och vinna heatet ganska stort.

Inför andra heatet visste jag att det var möjligt att bli svensk mästare. Jag försökte att inte tänka så mycket på det, även om det var svårt. Jag gjorde ett grymt utsläpp och var först in i svängen. Banan var nu riktigt tuff och det var till min fördel. Jag fick snabbt en stor lucka och ledde som mest med över 40 sekunder. Jag säkrade de sista varven och gick i mål som segrare och SVENSK MÄSTARE 2014!!! En riktigt grym känsla!

Det har verkligen varit en bra SM säsong för mig! Jag är stolt över vad jag och alla runtikring mig har presterat!

Nu har jag njutit några dagar och det är dags att förbereda sig inför den sista SM tävlingen och Lag VM! [:-)]

Ett STORT tack till alla som hjälper mig!!!

Filip Bengtsson 64